Communicatieplan

Een goed communicatieplan is de basis voor efficiënte communicatie. Wanneer zet u welk middel in voor welke doelgroep en me welk doel. Het klinkt eenvoudig, maar bij complexe projecten of grote organisaties komt er veel bij kijken. Een doordacht plan voorkomt dat u veel energie steekt in een communicatiemiddel dat zijn doel mist, dat u een belangrijke doelgroep mist, veel te vroeg of juist veel te laat begint met communiceren of dat uw budget te ver voor de einddatum van een project is opgesoupeerd.

Moet u een communicatieplan opstellen? Onze communicatie-adviseurs denken graag met u mee. Een buitenstaander kijkt met andere ogen naar uw organisatie of project en helpt u hiaten voorkomen. U kunt bij ons terecht voor ondersteuning bij het opstellen van uw communicatieplan, maar we kunnen het plan ook in zijn geheel voor u maken.

Compact en duidelijk

Onze communicatieplannen zijn onderscheidend overzichtelijk en compact. Communicatieplannen zijn er wat ons betreft om uit te voeren. Natuurlijk zorgen we wel voor een gedegen onderbouwing (waarmee u draagvlak voor het plan krijgt in uw organisatie), maken we afwegingen inzichtelijk en is het plan voorzien van een reëel budget. Maar de kern is wat uw organisatie of project aan communicatie moet doen.