Redactieformule

Een blad staat of valt met een goede redactieformule: een mooie balans tussen zware en lichtere verhalen, vaste rubrieken en verrassende artikelen, tussen verschillende genres teksten, korte en langere bijdragen en tussen beeld en tekst. Een goede redactieformule is ook het halve werk; een onmisbare leidraad voor auteurs, fotografen, vormgevers, uitgevers en lezers. Of u nu een eenvoudige digitale nieuwsbrief maakt of in het oog springende glossy, een multimediaal e-magazine of gedegen vakblad, een doordachte bladformule maakt uw uitgave aantrekkelijker en beter en het werk lichter.

Formule die werkt

Schrijfburo Terwisscha & Wagenaar is bedreven in het ontwikkelen van redactieformules. Bij het bedenken van een goed concept kijken we zowel naar het resultaat – een aantrekkelijke uitgave – als naar uw doel. Welke rubrieken en artikelen verdienen extra aandacht? Hoe zorgen we ervoor dat uw medewerkers niet alleen het verslag van het personeelsfeest lezen, maar ook uw corporate boodschap? Dat uw relatiemagazine meerwaarde heeft voor uw klanten. Dat uw online nieuwsbrief niet met een klik in de prullenbak verdwijnt?

Workshop

Wilt u een nieuw blad maken of uw huidige uitgave in een nieuw jasje steken? We helpen u graag aan (suggesties voor) een nieuwe bladformule. Van een idee voor een nieuwe rubriek tot een geheel uitgewerkt concept voor een magazine, van inhoudsopgave tot colofon. Bovendien kunt ons vragen voor een inspirerende workshop met uw redactie waarin we het bestaande blad onder de loep nemen en samen een nieuwe formule ontwikkelen.