Tekstschrijven is een vak

Online of in print, artikel of projectplan, strak en zakelijk of sfeervol en bloemrijk, commercieel of informatief? Tekstschrijven is een vak. Als ervaren tekstschrijvers zijn wij van alle markten thuis. We schrijven de tekst die uw boodschap en doel het beste verwoordt. Genre en medium bepalen we samen met u.

Wij hebben vaak aan een half woord genoeg voor een goede tekst.

Taalbeheersing, gevoel voor stijl en creativiteit zijn onmisbaar voor een goede tekstschrijver. Minstens zo belangrijk zijn voorkennis, inlevingsvermogen en een luisterend oor. We willen niet alleen weten wat u wilt overbrengen, maar ook aan wie en waarom. Wat is het doel van uw tekst en wat het belang van de lezer? Die informatie hebben we nodig om een tekst te schrijven die uw doelgroep aanspreekt en overtuigt.

Interviews en informatie

De informatie die we nodig hebben, krijgen we vaak uit interviews. Bijvoorbeeld met u, met een klant of relatie of met onafhankelijke deskundigen. Maar we schrijven ook teksten aan de hand van een briefing, aangeleverd materiaal of op basis van aanwezige kennis, eigen onderzoek en nieuwsgaring. We stemmen de inhoud en stijl van de tekst af op het medium en het niveau van de doelgroep. Waar wenselijk zorgen we ervoor dat de teksten voldoen aan erkende richtlijnen voor begrijpelijke taal.

We schrijven net zo makkelijk Engelstalige teksten; online en offline.

Uw tekst

In overleg leggen wij teksten voor aan geïnterviewden en stemmen wij ze met hen af. Als opdrachtgever krijgt u de teksten uiteraard altijd voor publicatie ter inzage. We denken graag kritisch met u mee, maar u heeft altijd het laatste woord. Als tekstschrijvers vinden we het belangrijk dat u zich in uw tekst herkent.

Tips en trucs voor tekstschrijven ontvangen? Volg ons dan op Facebook, Twitter of via onze nieuwsbrief. 

raam-u
raam-r2