SEO-tekst

Online uw doelgroep bereiken? Dan is een goed vindbare website essentieel. Het merendeel van uw publiek start immers zijn zoektocht op Google. Voor een hoge ranking in zoekresultaten is zoekmachine-optimalisatie belangrijk. Ook wel search engine optimization, of afgekort SEO genoemd. Onmisbaar onderdeel binnen deze discipline is SEO-tekst, dat vraagt om slim schrijven. Laat dat maar aan ons over.

Hoe zoekmachine-optimalisatie en zoekmachines werken

Hoog ranken in Google hangt grofweg af van twee zaken: het zoekwoord en uw website. Met een zoekterm als ‘advocatenkantoor’ zult u geen fietsenmaker vinden, en omgekeerd. Hoe dat kan? Doordat Google rankt op relevantie van uw website, in combinatie met gebruiksgemak. Daarvoor scant hij alle websites in minder dan een seconde op techniek, structuur, autoriteit én content: de tekst.

SEO-tekst; een specialistisch klusje

Tekst vertelt de zoekmachine waar uw site over gaat. Een SEO-tekst helpt daarbij een handje. Denk bij goede SEO-teksten niet aan pagina’s volgekalkt met zoekwoorden. Dit werkt namelijk averechts; uw teksten zijn gekunsteld en slecht leesbaar voor bezoekers, bovendien herkent Google dit ‘misbruik’ en verbant uw site van de eerste zoekresultaten-pagina’s. Nee, in goede SEO-teksten zijn zoekwoorden op een natuurlijke manier verwerkt. Daar hebben zowel zoekmachine als bezoeker profijt van.

Wij laten uw teksten scoren op zoekwoorden die voor uw organisatie belangrijk zijn. Om te bepalen welke dat zijn, is boerenverstand en een zoekwoordenanalyse nodig. Aan het eerste geen gebrek bij het Schrijfburo. En ook voor de analyse beschikken we over de juiste tools. We denken graag met u mee, maar kunnen ons ook beperken tot enkel het schrijven van de SEO-tekst. Het is aan u.

Heeft u vragen over SEO-teksten? Bel of mail ons gerust.