Webteksten

Hoewel internet sinds 1994 bestaat, blijkt het schrijven van webteksten niet voor iedereen weggelegd. Niet zo gek ook; tekst op het scherm moet aan hele andere eisen voldoen dan op papier.

Een vak apart

De gemiddelde surfer bepaalt binnen acht seconden of hij op uw website blijft, of wegklikt. Bied dus snel wat iemand zoekt. Dat vraagt niet alleen om een heldere structuur, maar ook om slim opgebouwde en aantrekkelijke webteksten. Juist dat maakt webschrijven een vak apart. Een professie die wij uitstekend beheersen en graag voor u uitvoeren.

Elementen van goede webteksten

Doelgroep, inhoud, leesbaarheid en aantrekkelijkheid. Deze elementen vormen de basis voor een goede webtekst. Is het belangrijk dat uw digitale visitekaartje hoog scoort in zoekresultaten? Dan optimaliseren we uw content voor zoekmachines. Uiteraard zonder dat de inhoud en leesbaarheid daar onder lijden.

Workshop webteksten

Zelf aan de slag met het onderhoud van uw website? Ook daar helpen we u graag mee. Met advies, tips, persoonlijke begeleiding en (tijdelijke) ondersteuning. Voor grotere groepen geven we ook op maat gemaakte workshops ‘schrijven voor het web’. Tijdens deze sessie(s) geven we de geheimen prijs van goede, vindbare webteksten. Niet met droge theorie, maar met handige tips en trucs en praktische oefeningen.

Een greep uit de opdrachtgevers waarvoor we webteksten schreven:

> Van Beilen Rauwerda Advocaten; webteksten
> Kening fan ‘Greide: webontwikkeling, -teksten en -beheer
> Terpen en Wierdenland: webonwikkeling, -bouw, -teksten en -beheer
> Roodberg (Frisian Industries B.V.); webteksten en contentbeheer
> Gemeente Súdwest-Fryslân; schrijven en redigeren
> NME-centrum Groendoen; ontwikkeling website en webteksten
> Bouwgroep Dijkstra Draisma
> Empatec